Personele Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Personele Sıfır Atık Eğitimi Verildi
26.01.2022
1.267
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” konulu çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler düzenlendi.

Yüz yüze gerçekleşen eğitime Dr. Öğr. Üyesi Aliye Suna Erses Yay,  Ece Bakkaloğlu, Sebile Açıkalın ve Mehmet Fatih Sert eğitimci olarak katıldı.

Eğitimciler, sıfır atık kavramını, “Üretim, tüketim ve hizmet sürecinde atık oluşumunun önlenmesi, yeniden kullanıma öncelik verilmesi ve oluşan atıkların ayrı biriktirilerek toplanması, geri dönüşüm veya geri kazanımın sağlanması ve bertarafa gönderilecek atıkların azaltılarak çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen yaklaşım” olarak tanımladılar.

Sakarya Üniversitesi’nin 12 Ocak 2021’de Sıfır Atık belgesi aldığını vurgulayan eğitimciler; eğitime katılım sağlayan sürekli işçi ve hizmetli olarak görev yapan personele Sıfır Atık Yönetim Sistemi, zararlı ve zararsız atıklar konularını örnekleriyle anlatarak ve ayrı biriktirme modellerine değinerek Sakarya Üniversitesi’nde üçlü kutulu sistemin kullanıldığını ifade ettiler.

Çevrimiçi eğitime ise Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asude Ateş eğitimci olarak katıldı.

Sıfır atığın tanımı ve sıfır atık yönetmeliği ile eğitime başlayan Doç. Dr. Asude Ateş, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar ile ayrı biriktirme modellerini sınıflandırarak açıkladı. Ateş, üniversitedeki sıfır atık ve atık kutu sistemleri konularına değinerek hangi kutuya hangi atıkların atılması gerektiğini örnekleri ile beraber katılımcılarla paylaştı.

Son olarak Ateş, Sakarya Üniversitesi’ndeki sıfır atık yaklaşımı ile sürdürülebilir çevre anlayışına destek olunduğu için katılımcılara teşekkürlerini sunarak eğitimi tamamladı.

 
1.267 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.