Cengiz Bozkurt İle Söyleşi

Cengiz Bozkurt İle Söyleşi
25.03.2013
654
A+
A-

TRT’nin sevilen dizisi Leyla İle Mecnun’un Erdal Bakkal’ı ‘Cengiz Bozkurt’ Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile biraraya geldi.

Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye Cengiz Bozkurt konuşmacı olarak katıldı. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Erdal Bakkal SAÜ’de

Tiyatro ve Sinema oyuncusu Cengiz Bozkurt Sakarya Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Leyla İle Mecnun adlı televizyon dizisinin en beğenilen karakterlerinden “Erdal Bakkal”ı canlandıran Cengiz Bozkurt, rolünün ve dizinin bilinmeyenlerini öğrencilerle paylaştı.

TRT Gerçek Bir Devlet Kanalı

Dizinin ilk döneminde istenilen ilgiyi çekememiş olmasına rağmen TRT’nin desteği bırakmadığını belirten Bozkurt, “TRT her daim arkamızda durdu ve bizi destekledi. Özel kanallarda bile oto sansür olmasına rağmen hiçbir zaman bir engel veya zorlukla karşılaşmadık. Üstelik kâr amacı gütmeden destek verdiler” diye konuştu.

Eve Girerken Ayakkabısını Çıkaranların Dizisi

Halka yakın bir dizi olması sebebiyle başarıyı yakaladıklarını dile getiren Bozkurt, “Leyla ile Mecnun eve girerken ayakkabısını çıkaranların dizisi. Hep güldürmüyoruz ya da hep ağlatmıyoruz” dedi. Cengiz Bozkurt, senaryonun yazılışında da tüm ekibin toplanıp beyin fırtınası yaptıklarını dile getirdi.

Oyuncunun Yaz Tatili Olmamalı

İngiltere’de tiyatro eğitimi aldığı bilinen ünlü oyuncu, Türkiye’deki tiyatroların üç ay yaz tatili yaptıklarını dile getirdi. Sistemi eleştiren Bozkurt, “İngiltere’de iki haftada hazırlanıp oyuna çıkıyorduk. Türkiye’de mümkün değil bu kadar kısa bir sürede oyun hazırlamak. En azından iki ay sürüyor. Mayıs ayında sezon kapanıyor, bir daha eylül ayına kadar oyun yok. Yazın insanlar kültürel etkinliklerden mahrum kalıyorlar” dedi.

Son dönemde sanatçıların siyasete fazlasıyla karıştıklarını dile getiren ünlü oyuncu, “Sanatçılar siyaset yapmamalı” diye konuştu.

25/03/2013 – CP
654 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.