Çağın Vicdanı Bediüzzaman

Çağın Vicdanı Bediüzzaman
31.03.2014
532
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Nesl-i Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu tarafından Çağın Vicdanı Bediüzzaman adlı bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Nesl-i Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan katılımcılara Said-i Nursi’nin hayatını, tezini, getirdiği akılcı yaklaşımları, bilimsel ispat yöntemini nasıl kullandığını anlattı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Said-i Nursi’nin ruhun bekası, ölüm ötesi hayat gibi insanların anlamakta zorlandığı meseleleri, akılcı, ispatçı ve bilimsel bir biçimde aktarmayı başarmış olduğunu söyledi ve ‘Onca işkenceye, tahrike, tecride rağmen Türkiye’yi terk etmemiş, ağaçların üzerinde, kırlarda, bayırlarda, hapishanelerde eserler vermiş. Eserleri, 50 yıl geçmesine rağmen 50 dile çevrilmiş” dedi.

Said Nursi’nin başlattığı hareketin sadece dini bir hareket olmadığını söyleyen Prof. Dr. Tarhan, özellikle onun benlik konusuna yaklaşımına ve paralelinde benlik, nefis, irade, akıl ve kalp arasında kurduğu ilişki ve dengeye dair açılımlarına dikkati çektiğini dile getirdi.

Konferansın devamında Prof. Dr. Tarhan katılımcıların sorunlarını yanıtladı.

31/03/2014 – MA


532 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.