Çağdaş Kuran Yorumlarının Temel Problemi

Çağdaş Kuran Yorumlarının Temel Problemi
26.03.2014
587
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen “Çağdaş Kuran Yorumlarının Temel Problemi” konulu konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından düzenlenen “Çağdaş Kuran Yorumlarının Temel Problemi: Tefsir Tefsir İçin mi? Tefsir Toplum İçin mi?” isimli konferansa Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Tefsir konusunun tartışıldığı konferansa İlahiyat Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

“Sanat, sanat içindir” ve “Sanat toplum içindir”  tartışmasından hareketle, “Tefsir tefsir içindir” yorumunda bulunan Prof. Dr. Öztürk, tefsir çalışmasının ciddi bir akademik derinlik ve birikim gerektirdiğini ifade etti. Tefsirin temel gayesinin “Allah’ın muradını kavrama” olduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, bu muradın bizzat Hazreti Peygamber tarafından anlaşılıp, yaşayarak da anlatıldığını ve günümüzdeki çalışmaların “Amerika’nın yeniden keşfi” olmayıp bir anlamda arkeolojik çalışmalar olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Tefsirin, tarih boyunca ilim için yapıldığını ve bu uğraşılarda entelektüel seviyenin korunduğu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “Son yıllarda ülkemizde akşam diş hekimi olarak yatıp, sabah kalktığında tefsir yapmaya karar verenler var” diye konuştu. Osmanlı döneminde 12 yıllık medrese eğitiminin son yılında tefsir dersine geçildiğini belirten Prof. Dr. Öztürk, “Demek ki tefsir son aşamalardan biridir. Tefsir çalışabilmek için tarih sosyoloji, dil bilimi gibi diğer alanlarda yeterli konuma gelmek gereklidir” ifadelerini kullandı.

26/03/2014 – EH


587 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.