Sisli

Bizim Gazete (14.01.2013): Tasarruf Cihazları Faturaları Düşürmüyor

14.01.2013

20 ila 500 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ev tipi elektrik tasarruf cihazlarının faturaları düşürmediği belirtiliyor.SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yıd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, evlerde enerji tasarrufu yaptığı iddia edilen cihazların elektrik faturasına katkı sağlamadığını savundu. Yavuz, ” Tasarruf yaptığı iddia edilen cihazların faturada herhangi bir indirime gitmesi, faturanın meblağını azaltması gibi bir durum söz konusu değil. Bu cihazların insanlara böyle anlatılması tam anlamıyla dolandırıcılık ve sahtekarlık anlamına geliyor ” dedi.

Bizim Gazete – 14.01.2013