Bizim Gazete (06.10.2012) : Küçük Önlemler Elektrik Faturasını Düşürüyor

06.10.2012

Uzmanlar, tüketicileri alacakları küçük önlemlerle faturalarını 4 kata düşürebilecekleri konusunda uyarıyor. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, elektrik tüketiminin üç tarifeli sistemle faturalandırıldığını belirterek, 2014 itibarıyla Türkiye’de tarifeli sayaçların zorunlu hale geleceğini söyledi. En pahalı tüketimin 17. 00-22. 00 saatleri arasında olduğuna işaret eden Yavuz, en ucuz tarifenin 22. 00-06. 00 saatleri arasında olduğunu anlattı. ‘Fırın, ütü, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi cihazları 22: 00’den sonra kullanmakta büyük fayda var’ diyen Yavuz, ‘Çünkü gece 22. 00 ile 06. 00 arasında en ucuz tarife işliyor sayaçlarımız da, bu gibi faaliyetleri o saate bırakırsak bizim için büyük avantaj olacak’ ifadelerini kullandı.

Bizim Gazete – 06 Ekim 2012