Birleşik Krallık, Ufuk Avrupa Programı’na Geri Döndü

Birleşik Krallık, Ufuk Avrupa Programı’na Geri Döndü
12.09.2023
1.779
A+
A-

Brexit sürecinin tamamlanmasının ardından AB’den resmen ayrılan Birleşik Krallık, 95,5 milyar Avro’luk değeriyle dünyanın en büyük bilim, araştırma ve geliştirme programı olan Ufuk Avrupa Programı’na geri döndü.

2016 yılında yapılan Brexit referandumunun ardından Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı alan ve uzun süren pazarlıklar sonucu 2020’de Birliğe veda eden Birleşik Krallık, Ticaret ve İş Birliği Anlaşması kapsamında Ufuk Avrupa Programı’na tekrar döndü.

Anlaşmaya göre, Birleşik Krallık’taki araştırmacılar, 2024 yılı çağrıları da dahil olmak üzere, Ufuk Avrupa Programı altında yer alan hibe programlarına tam katılım sağlayabilecekler. Ayrıca Birleşik Krallık, 2023 yılında programları çerçevesinden duyurulan çağrılar için finansman sağlamaya devam edecek.

2021-2027 yıllarını kapsayan ve 9’uncu Mali Çerçeve Programı kapsamında araştırma, 95,5 milyar Avrupa ile dünyanın en büyük araştırma, geliştirme ve yenilik hibe programı olan Ufuk Avrupa Programı’nın sunduğu hibe fırsatlarından AB üye ülkeleri kadar programa dahil olan asosiye ülkeler de yararlanabiliyor. Bireysel düzeyde bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra konsorsiyum destekli projelere de hibe desteği sunan program, KOBİ’lere ve kamu kuruluşlarına da destekler sunuyor.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında Birleşik Krallık’taki yerleşik kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapacak olan araştırmacılarımızın program çağrı özelinde açıklanan ‘uygun ülkeler – eligible countries’ kılavuzunu incelemesi gerekmektedir.

Birleşik Krallık’ın Ufuk Avrupa Programı’na Dahil Olmasına İlişkin Ortak Açıklama İçin Tıklayınız


1.779 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.