Gök Gürültülü

Rektör Savaşan Bölüm Birincileri ile Kahvaltıda Buluştu

30.09.2019

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, 2019 YKS sonucu bölümlerine birincilik ile yerleşen öğrencilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

SAÜ Personel Yemekhanesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Rektör Savaşan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile dekanlar ve ilgili öğretim üyeleri katıldı.

“Her öğrenci bizim için değerli”

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesine gelen her öğrencinin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Öğrencilerin üniversiteden iyi bir eğitim almayı beklediğini, kendilerinin de bu eğitimi vermekle yükümlü olduklarını belirten Rektör Savaşan, “Yöneticiler ve akademisyenler olarak el birliği içerisinde sizlerin eğitim sürecinizi en iyi şekilde geçirmeniz gayret göstereceğiz. Eğitim-öğretim dediğimiz zaman aslında sadece mesleklerden oluşan mekânlardan bahsetmiyoruz. Elbette derslerde ve alanınıza göre laboratuvarlarda alacağınız eğitimler çok önemli. Ama bunun dışında üniversitede olmak başka yetkinlikler de gerektiriyor. Eğitim sürecini verimli geçiren bir öğrenci sadece diploma almakla kalmaz, aynı zamanda hayat boyu mutluluğunu arttıracak bir takım donanımlar da elde edilebilir. O yüzden sizlerin girişteki akademik başarılarınızı sosyal ve sanatsal aktivitelerle de devam ettireceğinizi ümit ediyoruz” dedi.

“Topluluklara katılın”

Sakarya Üniversitesinde 180’den fazla öğrenci topluluğu bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Savaşan, “Bu öğrenci topluluklarımızın bir kısmı teknik topluluklar; bunlar çeşitli yarışmalara katılıyorlar. Sportif ve kültür-sanat topluluklarının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gelen öğrencilerin kendilerini üniversitede temsil ettikleri topluluklarımız var. Bunlardan kendinize uygun olan herhangi birisini seçebilirsiniz. Sizin de katılımlarınızla topluluklar daha da güçlenecektir. Daha da iyi işler yapabileceğinizi düşünmeniz lazım” diye konuştu.

Öğrencilerin bu tür aktivitelerinin resmi olarak da onaylanması için Sosyal Transkript uygulamasını başlattıklarını dile getiren Rektör Savaşan, “Sosyal Transkript uygulamasında öğrenci toplulukları içerisindeki faaliyetleriniz, kurum ve kuruluşlar nezdinde belgelenmek suretiyle transkripte dönüştürülüyor. Bu önemli bir şey. Türkiye’de sadece Sakarya Üniversitesi’nde bulunan çok sayıda yenilikçi uygulamaları da fark edeceksiniz” şeklinde konuştu. Teknik bölümlerde laboratuvarların yenilenmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Prof. Dr. Savaşan, dönem ortalarına doğru laboratuvarların tamamındaki eksiklerin giderileceğini söyledi.

“Önemli yenilikler yaptık”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç da üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin yavaş yavaş kampüsü tanımaya başladıklarını, düzenlenen oryantasyon programlarına da katılmalarının kendileri açısından yararlı olacağını söyledi. Sosyal Transkript uygulaması hakkında öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Tonguç, bu uygulama ile öğrencilerin akademik başarılarında olduğu kadar katıldıkları sosyal faaliyetleri de resmi olarak belgelendirebileceklerini aktardı. Öğrenci Dekanlığının da Sakarya Üniversitesini diğer üniversitelerden ayıran önemli bir özellik olduğunu ifade eden Tonguç, böylece öğretim üyeleri ile öğrencilerin ilişkisinin daha da artacağını sözlerine ekledi.

Program, öğrencilere belgelerinin takdimiyle devam etti.

30-09-2019 / ST