Hukuk Fakültemizden İlk TÜBİTAK-3005 Projesi

Hukuk Fakültemizden İlk TÜBİTAK-3005 Projesi
07.06.2023
2.701
A+
A-

Araştırma üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarına hızla devam eden Sakarya Üniversitesinin akademisyenleri tarafından yapılan çalışmalar semeresini vermeye devam ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı çağrısına başvuran Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Emre Partalcı’nın yürütücülüğünü üstlendiği “Türkiye’de Hukuk-ı Amme Dersinin Kökenleri: 1920-1929” isimli proje TÜBİTAK-3005 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Kabul edilen proje Hukuk Fakültemizin ilk TÜBİTAK-3005 projesi olması nedeniyle hem büyük bir heyecan hem de büyük bir memnuniyet yarattı.

Genel Kamu Hukuku dersinin 1920-1929 yılları arasındaki durumunu ortaya konmasının, dersin geçmiş bilgi ve tecrübesinden yararlanarak halihazırda verilen dersin niteliğinin arttırılmasının hedeflendiği “Türkiye’de Hukuk-ı Amme Dersinin Kökenleri: 1920-1929” isimli projede Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Emre Partalcı  yürütücü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim Dalından Dr. Mahmud Esad Kalıpçı, Rıdvan Abdurrahman Demirtaş, Furkan Şahan ve İbrahim Enes Onat araştırmacı, SAÜ Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Cemre Edip Yalçın ise bursiyer olarak görev alacak.

Dr. Partalcı’nın projesi ile birlikte son bir ay içerisinde Sakarya Üniversitesi TÜBİTAK destekli dördüncü proje desteğini almış bulunmaktadır.


2.701 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.