Mutlaka Staj Yapın

Mutlaka Staj Yapın
08.03.2019
2.078
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından “Bir Mezunun Gözünden Kariyer Gelişimi” adlı konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa YTB Başkan Danışmanı Yunus Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere deneyimlerini aktaran Yunus Sönmez, bu alanda yabancı dil bilmenin önemine dikkat çekti. Sönmez, “Türkiye’nin itibar sahibi birkaç üniversiteye bakarsanız, en önemli özelliklerden biri mezunlarının iyi bir bilgi kapasitesinde ve dil seviyesinde oldukları varsayılarak iş piyasasına dâhil edildikleridir. Eğer bu üniversitelerin birinden mezun değilseniz, belirli bilgi birikimine ve dil kalitesine sahip olduğunuzu karşı tarafa ispatlamak zorundasınız. Ben dil konusu üzerinde çok durdum” dedi.

“Mutlaka staj yapın”

Üniversiteye devam ederken eğitim ve bilgilenme konusunda takviye alınması gerektiğini belirten Sönmez, uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmak öğrencilere şu tavsiyeleri verdi:

“Uluslararası ilişkiler alanında ilerlemek istiyorsanız kendinizi derslerle kısıtlamayın. Ders dışı faaliyetlerde bulunmak da çok önemli. Teoride edindiğiniz bilgileri uygulayabileceğiniz yerler bulmalısınız. İnsan bir işi tecrübe etmeden sevip sevmediğini anlayamıyor. Önceden çalışmazsanız sonrasında çalıştırılırsınız. İşleri deneyimleyin. Staj yapın. Yaptığınız işlerin de hakkını verin. Benim mezun olduktan sonraki en büyük pişmanlığım, tecrübe edinmemiş olmaktır. Eğer imkânınız varsa mutlaka mezun olmadan staj yapın. Yapmak istediğiniz iş ne ise o işin yapıldığı ortamda bulunun. İşi yapan insanlarla tanışın. Böylece geç olmadan o işin size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.”

“Dostluklar bazen terfiden daha önemli”

Konuşmasının devamında mezun olduktan sonra gerçekleşen iş arama sürecini ve beraberinde yaşanan ekonomik sıkıntıları kendi hayatından örneklerle açıklayan Sönmez, ekonomik sıkıntıların kişisel gelişim yönünde bir avantaj olduğunu ve krizlerin fırsata çevrilmesi gerektiğini kaydetti. İş hayatında insan ilişkilerinin önemine vurgu yapan Sönmez “Bazen dostluklarınızı korumak, terfi almaktan çok daha önemli olabilir. Eğer iyi insani ilişkiler kurduysanız, hangi seviyedeki kurumda olursanız olun, kurduğunuz bu ilişkiler kariyer bakımından yükselmenize mutlaka yardım edecektir” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından konuk Yunus Sönmez’e plaket takdim edildi.

08-03-2019 / Melek Tepeli


2.078 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.