Hafif Sağanak

Bir Bilene Soralım İstedik! – Bahar Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Bahar sendromu, iklim değişikliğinin fizyolojik ve psikolojik yönden organizmayı etkilemesiyle ortaya çıkan belirtilerin genel adı olarak nitelendiriliyor. Diğer adıyla ‘bahar yorgunluğu’, kış mevsiminin kasvetli ve soğuk havasının yerini sıcak havanın almasıyla birlikte, insanın ruh halindeki bazı olumsuz durumların ortaya çıkmasıyla kendini gösteriyor. Havalar ısınmaya başlarken; daha fazla uyuma isteği, stres ve yorgunluk bahar sendromunun belli başlı belirtileri olarak görülüyor.

Bahar sendromunun belirtileri nelerdir?

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Çelik, havaların ısınmasıyla birlikte görülmeye başlayan bahar sendromu hakkında bilgiler verdi.