Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni
26.07.2023
1.909
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim- Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi.

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim- Öğretim dönemi mezuniyet töreni 26 Temmuz Çarşamba günü SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Altınsoy, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin geçit töreni ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.  Törenin açılışında bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak, bilişim dünyasının ülkemizi inovasyon çağına taşıyacak öncü unsurlardan biri olduğunu belirtti. 155 adet nitelikli ve donanımlı mühendisi bu dünyaya kazandırdıklarını vurgulayan Prof. Dr. Yumuşak, “Bu diplomaların her biri, güzel ülkemiz için bir ümit bir kazançtır. Bilgi çağı geride kaldı ve artık inovasyon çağından bahsediyoruz. Bilgisayar ve bilişim teknolojileri baş döndürücü bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Artık yapay zekadan bahsediyoruz. Bunları sizin gibi merak ve hayal eden genç mühendisler başardı. Simdi sıra sizde. Bugünümüz bir önceki günümüzden eksik olmamalı. Sürekli çalışmalıyız. Kader gayrete aşıktır. Zor kararlar vermek durumunda kaldığınızda etik ilkeler ve evrensel kaideler sizlerin yol göstericisi olsun” dedi.

Dekan Prof. Dr. Yumuşak,  “Zamanın en kıymetli hazine olduğunu unutmayınız. Her günümüz bir önceki günden daha bilgili ve donanımlı olmalı. Bugün almaya hak kazandığınız mühendislik unvanı, onların işareti olan mezuniyet cüppeleriniz size çok yakıştı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bilişim ve teknolojiyi daha ileriye taşıyacaksınız. Şimdiden sizleri ülkemiz adına kutluyorum. Sizler de bu ülkeye çok yakıştınız. Bugünkü başarınızı yürekten tebrik ediyorum.” söylemlerinde bulunarak mezunlara iyi dileklerde bulundu.

Mezuniyet töreninde gurur tablosunda en büyük payın hiç şüphesiz velilere ait olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yumuşak, “Dört sene önce bize emanet ettiğiniz göz nuru evlatlarınız, zor bir işin üstesinden geldiler ve bugün mühendis oldular. Sizleri tebrik ediyor ve en içten duygularımla mutluluğunuzu paylaşıyorum” dedi

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülte birincisi 3,89 not ortalaması ile Aymen Bennabi oldu. Usman Adaiza Yaya fakülte ikincisi, Gürkan Kaya ise fakülte üçüncüsü oldu. Fakülte ve Bölümlerde dereceye girenlere belge ve plaketleri akademisyenler tarafından takdim edildi.

Tören, öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.


1.909 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.