Beyazay Derneği’nden Ziyaret

Beyazay Derneği’nden Ziyaret
09.12.2015
753
A+
A-

Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şubesi Yönetimi, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Ferruh Kaledibi ve dernek yöneticileri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Beyazay Derneği’nin engelliler ile ilgili yürüttüğü projelerin görüşüldüğü ziyarette Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi olarak bu tür projelere her zaman destekte bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Çeşitli STK ve meslek örgütlerinden gelen her türlü projeye de destek verdiklerinin altını çizen Rektör Elmas, “Şuanda sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve şehirle ilgili Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezimiz var. Büyük destekler ayırdık, orada da bir sistem kurduk. Ortak projeler yapmasına özel destek veriyoruz” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda engelli vatandaşların refahını artırmaya yönelik projelerinde bulunduğu ifade eden Rektör Elmas, “Önceden yurtdışına çıkan arkadaşlarımız, gittikleri ülkelerde engellilere yönelik hizmetlerden bahsettiğinde hayret ederdik. Günümüzde ise bu farklılıklar ortadan kalktı. Devletimiz, gerek yerinde sağlık hizmetleri olsun gerekse de engellilerin sosyal hayata kazandırılmalarına yönelik çalışmaları gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Engelli bireylere istihdam sağlamak ve engellilik konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile Sakarya’da hayata geçirilen ‘Engelsiz Kafe’ hakkında bilgi alan Rektör Elmas, engellilerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı Beyazay Derneği’ne teşekkür etti.

10.12.2015 – YC


753 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.