Gök Gürültülü

Beslenme ve Bağışıklık Sistemi Eğitimi Verildi

29.03.2021

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından iki hafta süren “Beslenme ve Bağışıklık Sistemi” konulu online eğitim düzenlendi. Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Tamer eğitimci olarak katıldı.

Beslenme ve bağışıklık sisteminin tanımıyla eğitime başlayan Prof. Dr. Tamer, diyet tiplerini örnekleriyle açıklayarak bağışıklık sistemi ile arasındaki ilişkiye değindi. Akdeniz tipi diyetlerin kardiyovasküler, kanser, parkinson, alzheimer gibi hastalıklarda ölüm oranını azalttığını dile getirdi.

Özel besinlerin (vitaminler, eser elementler) bağışıklık sistemi ile arasındaki ilişkiye vurgu yapan Prof. Dr. Tamer, hastalıklarda beslenmenin bağışıklık sistemi için önemli olduğunu belirtti.

Tamer, sağlıklı yaşama için diyet tiplerinden Akdeniz Tipi beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek dinleyicilere teşekkür etti.
11.165 kez görüntülendi.