Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı ve Gelecek Tasavvuru Projesi Tamamlandı

Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı ve Gelecek Tasavvuru Projesi Tamamlandı
09.01.2023
1.672
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi ve Sakarya İl Müftülüğü tarafından yürütülen “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı ve Gelecek Tasavvuru Projesi” çıktılarının sunulduğu bir toplantı gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü SAÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah İnce’nin yaptığı toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Dekan Yardımcıları, İl Müftü Yardımcıları, bazı ilçe müftüleri, akademisyenler, diyanet görevlileri ve proje ekibi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, projenin iki sene içerisinde bitirilmiş olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fakülte olarak projelere önem verdiklerini, daha önce tamamlanmış TÜBİTAK ve BAP projeleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bostancı, fakültede sürdürülen “İlahiyat Akademi”, “İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık” ve öğretmenlere yönelik “Alan Yeterliklerini Geliştirme Projesi” gibi çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Prof. Dr. Bostancı Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı ve Gelecek Tasavvuru Projesinin hem araştırma hem de topluma hizmet yönünün olması, kurumlar arası iş birliği ile gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının din görevlileri ve eğitim hizmeti verenler tarafından pratikte kullanılacak olması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Son olarak gençlerin dini yönelişleriyle ilgili bir takım yanlış algıların izalesi noktasında da projenin önemli bir görev ifa edeceğini belirten Prof. Dr. Ahmet Bostancı, projedeki iş birliğinden dolayı Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş’e, desteklerinden ötürü SAÜ Rektörlüğüne, proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah ince ve proje ekibine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş de bu projeye verdikleri öneme değindi ve projeyi ilk duyduklarında heyecanla karşıladıklarını dile getirdi. Projenin yürütülme süreci hakkında da bilgi veren Hasan Başiş, projenin kılavuz kitabının da yayınlanacağını belirtti. Projenin Türkiye genelinde de yansımalarının olmasını beklediklerini, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın destek olacağını ve İlahiyat Fakültesinden farklı projeler de beklediklerini ifade eden Hasan Başiş, Doç. Dr. Abdullah İnce ve ekibine teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah İnce, projede “beliren yetişkinlerin din tasavvuru ve gelecek beklentileri ile ilgili literatürün analizi, değerlendirilmesi ve saha araştırmasının tasarlanması”, “beliren yetişkinlerin din tasavvuru, geleceğe bakışı ve dini kurumlardan beklentisini ortaya koyacak saha araştırmasının gerçekleştirilmesi” ve “araştırma sonuçlarından hareketle beliren yetişkinlere hizmet veren personelin akademik verilerle desteklenerek niteliklerinin ve motivasyonunun artırılması” olmak üzere üç konuya odaklanıldığını söyledi. Proje çıktılarına da değinen ve proje sonuçlarıyla ilgili çeşitli yayınların gerçekleştiğini, kavuz kitabın da yakında yayınlanacağını ifade eden Doç. Dr. Abdullah İnce katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


1.672 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.