Parçalı Bulutlu

“Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı” Projesinin Gelişme Toplantısı Gerçekleştirildi

07.06.2021

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Müftülüğü’nün Üniversite-Sanayi İşbirliği projeleri kapsamında ortaklaşa yürüttüğü “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı, Gelecek Tasavvuru, Hizmet Beklentileri ve Değer Odaklı Eğitim Programının Meslek Elemanlarının Hizmet Sunumuna Etkisi Projesi” devam ediyor. Proje çerçevesinde geliştirme toplantılarından ilki 3 Haziran 2021 Perşembe günü 15.00’te çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah İnce ve proje personeli katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdullah İnce gerçekleştirdi. Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. İnce, projenin hedeflerinden bahsederek projenin akademik çıktılar yanında din hizmeti sunan personelin gelişimine de katkı sağlayacak bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Ardından Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlahiyat Fakültesi’nin birçok kurum ile ortaklaşa proje yürüttüğünü, “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı” projesinden de somut sonuç ve faydalar elde edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Müftü Hasan Başiş ise “projeyi memnuniyetle karşıladığını, proje kapsamında Sakarya örneğinden hareketle elde edilen sonuçların diğer kurumlara örnek olacağını düşündüğünü” dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, üniversitelerin topluma faydalı bilgi üretmesi gerektiğini bu çerçevede kurumlararası işbirliklerinin önemli olduğunu dile getirdi. Sakarya Üniversitesinin bu tür bir yaklaşımla hareket ederek mesleki eğitim ve sektör derslerine önem verdiğini belirterek öğrencilerin sektörlere entegrasyonlarının sağlanmasının önemine işaret etti.

Toplantının ilerleyen bölümünde araştırmacılar, projede gelinen aşama hakkında bilgi verip, çeşitli istişarelerde bulundular. Yapılan genel değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.
38.883 kez görüntülendi.