Bedelli Askerlik Yapacak Öğrenciler İzinli Sayılacak

Bedelli Askerlik Yapacak Öğrenciler İzinli Sayılacak
16.08.2018
1.998
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) , bedelli askerlik yapacak öğrencilerin temel öğretim aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, Bedelli Askerlik Uygulaması konulu yazısı Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek, geçici 55’inci madde kapsamında “21 günlük temel askerlik eğitimi” maksadıyla silahaltına alınacak yükseköğretim öğrencilerinin temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesine, mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç, alınan kararları twitter sayfasından duyurdu. Saraç, şunları yazdı:

“Bedelli Askerlik Uygulaması kapsamında silahaltına alınacak üniversite öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için bu öğrencilerimizi sevindirecek bazı kararlar aldık. Bu kapsamda, temel askerlik eğitim alacak yükseköğretim öğrencilerimiz bu süre içerisinde idari izinli sayılacak, askerlik eğitimlerinin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda bu öğrencilerimize mazeret sınav hakkı verilecek. Ayrıca bu hususlarda mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına da karar verdik.”

16/08/2018-HAY


1.998 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.