Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
25.12.2012
641
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi adına bir açıklama yaptı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması ile ilgili yapılan tören esnasında ODTÜ’de çıkan olaylar üzerine bir açıklama yaptı:

Sakarya Üniversitesi, Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesinden büyük heyecan ve sevinç duymuştur. Böylesine önemli bir adım olan Göktürk-2 uydusunun gerek fırlatılması sırasında gerekse daha sonrasında meydana gelen olaylar, bizleri derinden etkilemiştir. Bununla birlikte Göktürk-2 uydusunun fırlatılmış olmasından büyük heyecan duyduğumuzu vurgulamak isteriz.

Son yıllarda Başbakaımız Sayın Recep Tayyip Edoğanın  bilim ve teknoloji alanına yaptığı destekler ve teşvikler hızla artmakta bu sayede  ülkemizin yakın gelecek hedefleri arasında dünyada hak edilen konumun alması yolunda önemli mesafeler alınmaktadır. Bu hedefe ulaşmakta gençlerin rolü ve katkıları çok önemsenmekte ve özel destekler verilmektedir. Bu kapsamda atılan her adım bizlere motivasyon ve heyecan vermektedir. Böylesine önemli bir adımın parçası olan Göktürk-2 uydusunun gerek fırlatılması sırasında gerekse daha sonrasında ODTÜ de başbakanımıza yapılan protesto ve şiddet olayları konuyu asıl mecrasından saptırmış olup milletimiz ve ülkemiz açısından son derece önemli olan bilimsel bir çalışmayı olumsuz bir ortama sürüklemiştir.

Üniversitelerin özgürlük ortamı olduğu kadar hoşgörü ortamı olması gerektiği herkesin malumudur. Biz üniversite yönetimleri olarak öğrencilerimizin çatışma ile değil, akademik bilgi, özgürlük ve hoşgörü ile anılmasını sağlamak durumundayız. En büyük kazancımız ve övünç kaynağımız öğrencilerimizin gösterdiği ve göstereceği bilimsel başarılardır.

Sakarya Üniversitesi olarak ODTÜ’de gerçekleşen istenmeyen olayların yarattığı üzüntüyü kamuoyu ile paylaşırken bilimsel bilgi, akademik özgürlük ve hoşgörünün birlikte olması gereğini tekrar vurguluyoruz.

 

 
641 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.