Başarmak İçin Birlik Olmak Gerek

Başarmak İçin Birlik Olmak Gerek
15.12.2016
763
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Bilgi-Sizsiniz; Mühendis Gözüyle Bilginin Şehirsel Dönüşümü” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar konuşmacı olarak katıldı.

Amaçlar motive eder

İnsanların amaçlar üzerinden hedefe ulaşmaları gerektiğini belirten Türker Vardar, geçmişte beş yıllık planları olan Türkiye’nin şu anda 2023,2053 gibi vizyonlara sahip olduğunu söyledi. Mutlaka bir amaç belirlenmesi gerektiğine işaret eden Vardar, şöyle devam etti: “Kendimize ne olduğunu, nereye varmak istediğimizi bilmezsek, hayat bomboş bir tenekeye dönüyor. Kendi adıma söyleyecek olursam, benim üst amacım insanlığa hizmettir. Genel felsefede ‘halka hizmet, hakka hizmet’ sözü vardır. Kusurumuz vardır, hatamız vardır ama amacımızı hiçbir zaman yitirmemeliyiz. Ben kendimi böyle motive ediyorum. Sizler de şimdi hedeflerinize doğru basamaklardasınız, çıkıyorsunuz. Ümit ediyorum hepinizin bir amacı vardır. Muhakkak gelecekle ilgili öngörüsü vardır. O öngörü doğrultusunda da içinde bir heyecan, istek duyuyordur. O da onu motive ediyordur.”

Endüstri 4.0

Endüstri 4.0’ın çıkmasında da Avrupa’daki iş gücünün düşmesi, iş hacminin azalması ve Çin pazarının artmasının sebep olduğunu kaydeden Vardar, “Geldiğimiz noktada artık makineler konuşuyor, makineler yorumluyor” diye konuştu.

Başarmak için birlik olmak gerek

Hayatta bir başarıya sahip olmak ve önemli bir yere gelebilmek için birlik olmanın önemine vurgu yapan Vardar, “Başarı için özel bir mücadeleye girmeyin. İş hayatında çokça karşılaşacaksınız. Basarak değil, birbirini çekerek, birbirini kucaklayarak gayret eden arkadaşlar inanın farklı yerlere gelecekler. Ama basarak, kötüleyerek, başkalarının üstüne binerek bir yerlere gelirim derseniz olmuyor, zaten siz de batıyorsunuz” şeklinde konuştu.

14.12.2016- ŞB
763 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.