Başarılarla Dolu Nörobilim Yolculuğu Üzerine

Başarılarla Dolu Nörobilim Yolculuğu Üzerine
21.06.2022
841
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hülasa Hekimlik Öğrenci Topluluğu, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Aynur Özge ile “Başarılarla Dolu Nörobilim Yolculuğu Üzerine” bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilere hayatları boyunca kullanabilecekleri çeşitli öğütler veren Prof. Dr. Aynur Özge, “Hiçbir zaman olmadığım şekilde görünmedim. Dürüstlükten vazgeçmedim, dürüstlük olmayan yerde durmadım; sizler de durmayın. Kendinize makul hedefler koyun çünkü makul hedefler koymak tıp dünyasının deniz deryasında kaybolmaktan bizi bir nebze de olsa kurtarır. Nereden başlayacağımızı bilip belirli alanlar seçerek günceli takip etmemiz gerekiyor. Tıpta gelişmek ekip işidir, bilimsel çalışma gerektirir. Belli konulara odaklanan laboratuvarlar kurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Empati yapabilmenin gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Özge, “Kimse bize doktorluk hayatımızda stajlardan aldığımız notları sormuyor, hastalarımız bize teşhisiniz nedir diye soruyor. Bu yüzden hastayla iletişim kurabilmek, empati yapabilmek çok önemli.” dedi.

Etkinlikte konuşan Topluluk Başkanı Meryem Hilal Benli Hülasa Hekimlik olarak gayelerinin: Medeniyetimizin değerlerini esas alan ahlaki değerleri gelişmiş, başkalarının hukukuna riayet eden, hür fikirli, vicdan sahibi, sosyal ve akademik alanlarda kendini geliştiren; toplumun biyolojik, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik halini gözetirken haktan yana tavır alıp eyleme dökmeyi düstur haline getiren; ayrışma ve sosyal sorumsuzluğun zirve yaptığı bir dönemde sağına soluna bakmadan ‘Ben varım!’ diyebilen donanımlı hekimler olabilmek ve bu niyet birlikteliğindeki hekim ve hekim adaylarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Meryem Hilal Benli düzenledikleri tıp fıkhı seminer ve okumalarına; kitap, belgesel, sinema kritiklerine ve haftalık yapılan hadis, siyer okumalarına SAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini davet ettikten sonra katılımcılara teşekkür etti.


841 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.