Bakım Uygulamalarında Hukuki Sorumluluklar

Bakım Uygulamalarında Hukuki Sorumluluklar
20.12.2019
2.112
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Bakım Uygulamalarında Hukuki Sorumluluklarımın Farkında mıyım?” konulu panel düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen panele SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Turan ve SAÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar panelde hemşirelik ve ebelik uygulamalarında etik ilkeler, hukuki ve cezai sorumluluklar ile hemşirelerin görev ve yetkileri konularını ele aldılar. Panele Sakarya’da bulunan Özel Medar Hastanesi ve Özel Adatıp Hastanesinden katılım sağlandı.

Panelin moderatörü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yurdanur Dikmen açılış konuşmasını yaptı. Bakım vermenin bir takım etik ilkelere ve yasal sorumluluklara yüklendiğini belirten Dikmen, “Sağlık hizmetleri içerisinde uzun süre hasta birey ile etkileşimde olan ve hasta bakımı sunan hemşire ve ebeler için bu sorumluluk ve yükümlülükleri çok daha önemli” dedi.

Hukuk biliminin normatif bir bilim olarak adalet ve ahlaki terimlerle çok uğraşmadığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, “Hukuk sınırları çizer. Özellikle hemşire ve ebeler için meslek hayatlarına atıldıklarında önemli olan husus bu hukuki çerçeveyi bilmektir. Çünkü yapılan her türlü eylem bu hukuki sınır çerçevesinde sizi ceza sorumluluğuna itecektir” şeklinde konuştu.

Panel, konuşmaların ardından soru cevap bölümüyle devam etti.

20-12-2019 / Kübra Akçay – Fotoğraf: Semih Yayla


2.112 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.