Bakan İslam’dan Fen-Edebiyat Fakültelerine Müjde

Bakan İslam’dan Fen-Edebiyat Fakültelerine Müjde
04.04.2014
665
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, LYS’ de MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alan öğrencilere aylık 2 bin lira burs verileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “LYS’de MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alan öğrencilerden matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenlere normal öğrenim süresi boyunca aylık 2 bin lira burs verilecektir” dedi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Türkiye’nin 2023 Yılı Hedefleri Kapsamında Fen-Edebiyat Fakültelerinin ve Temel Bilimlerin Geleceği” sloganıyla düzenlenen “9’uncu FEFKON Toplantısı”nda konuşan Bakan İslam, temel bilimlerin modern dönemin en önemli araştırma alanları olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında fen edebiyat fakültelerinin ve temel bilimlerin geleceği ana fikri etrafında düzenlendiğini dile getiren İslam, Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan kongrede bu konuda önemli kararlar alınacağını kaydetti.

Fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimlerle sosyal ve beşeri bilimler alanında öğretim veren fen edebiyat fakültelerinin, ülkece her alanda yapılacak çalışmalar bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayan İslam,  “Bu alanda devlet tarafından pek çok iyi iş yapıldı. Bunlardan en iyi uygulanan başarılı fen edebiyat fakültesi öğrencilerine tanınan TÜBİTAK bursları oldu. 1979’dan bu yana çeşitli değişikliklere uğrayarak verilen bu burslar, sevinerek ifade edeyim ki, kısa bir süre önce ciddi teşvike dönüştürüldü” diye konuştu.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından bazı çalışmalar yapıldığını anlatan İslam, şöyle devam etti:

“Bunlardan birincisi Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında veya Uluslararası Proje Yarışmasında dereceye girenlerden sınavsız yerleşme hakkını kullanan, ÖSYM tarafından yapılan LYS’de MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alan öğrencilerden matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenlere program kapsamında, normal öğrenim süresi boyunca aylık 2 bin lira burs verilecek. İkinci olarak, ÖSYM tarafından yapılan LYS’de MF puan türünde sıralamada 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenlere normal öğrenim süresi içinde aylık bin lira burs verilecek. Uluslararası bilim olimpiyatlarında veya uluslararası proje yarışmasında dereceye girenlerden sınavsız yerleşme hakkını kullanan ÖSYM tarafından yapılan LYS’de MF puan türünde ilk 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilerden matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümleri haricinde bir bölüme kayıt yaptırıp, bu bölümlerden herhangi birinde çap öğrenimi görecek olanlara da aylık 750 lira burs verilecek.”

Fen edebiyat fakültesi mezunlarının Maliye Bakanlığı’nda, vergi müfettişliği ve maliye uzmanlığı sınavlarına girebilme hakkı elde ettiğini ifade eden İslam, son olarak bu fakültelerden mezun olanların defterdarlık uzmanlığına da başvuru olanağına kavuştuğunu duyurdu.

04/04/2014 – ST
665 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.