“Bahar-ı Alem” Karma sergisi

30.03.2022

Sakarya Üniversitesi(SAÜ)Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Tasarımı ve Onarımı Ana sanat Dalı öğrencilerinin “Bahar-ı Alem” isimli karma çini sergisi sanatseverleriyle buluştu.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde açılan sergiye, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan Yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru, Dr. Öğretim Üyesi Dicle Öney, Çini Tasarımı ve Onarımı Anasanat Dalı Başkanı Öğr. Gör. Alev Demirkesen, Öğr. Gör Songül Ergün, Arş. Gör. Emsele Bal,öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sergide özgün tasarım çalışmaları olan öğrenciler, eserlerinin üretim süreçlerini davetlilerle paylaştı. Sergideki eserler, Anadolu Selçukluları döneminden 16. Yüzyıla kadar farklı dönemlerden esintiler taşıyan on altı öğrencinin geleneksel çini teknikleriyle ürettiği çalışmalardan oluşuyor.

Serginin açılışında katılım belgeleri Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Tahsin Turgay tarafından takdim edildi.

Sanatseverler sergiyi 3 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilirler.