Bağımlılıkla Mücadelede Sakarya Üniversitesi’nin Öncü Rolü

Bağımlılıkla Mücadelede Sakarya Üniversitesi’nin Öncü Rolü
08.11.2023
659
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Bağımlılıkla Mücadele Yolları” konulu bir eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı bu eğitimde, katılımcılara bağımlılıkla mücadele yolları, etkileri, önleme stratejileri, bağımlılık belirtileri ve günümüzün en büyük probleminden biri olan dijital bağımlılık hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Doç.Dr. Taylan, bağımlılıkla mücadele konusunda hem Sakarya Valiliğinin hem de Sakarya Üniversitesi yönetiminin yetkisiyle kamuya karşı sorumluluk programları gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Bağımlılıkla mücadelede erken teşhisin ve doğru yönlendirmenin öneminin altını çizen Doç.Dr. Taylan,” Madde kullanan herkes bağımlı değildir ancak bağımlılık adayıdır. Özellikle sentetik uyuşturucularda kullanımdan kısa bir süre sonra bağımlılık gelişir. Yoksun kalındığında el ayağın titremesi, damağın kuruması kısacası 12 maddeden bir iki tanesinin olması bizim bağımlılık olarak yorumlamamıza açıktır. Ancak tabii ki de bizlerin bir kişiye bakıp hemen bağımlı teşhisi koymamız doğru değildir. AMATEM, ÇAMATEM gibi alanında uzman kişiler ile iletişime geçerek bireylerin doğru yönlendirilmesi gerekir. ” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme etkinliği Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan’a teşekkür belgesinin takdiminin ardından son buldu.

Haber: Deniz Ay USTA
Fotoğraf : Baki Burak ATAK


659 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.