Babalar Kurar, Torunlar Batırır

Babalar Kurar, Torunlar Batırır
06.10.2016
742
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanayi İşbirliği Öğrenci Topluluğu tarafından  “3. Kuşak İşletmeler” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkan vekili Özlem Alikaya ve ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Ilgaz konuşmacı olarak katıldı.

Aile konseyi oluşturulmalı

ARGE çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren Pınar Ilgaz konuşmasında “Mutlaka gönüllü çalışmalara, sivil toplum kuruluşlarıyla faaliyetlere katılın, etkin olmaya çalışın. Bunun kişiye, topluma kazandırdığı şeyler çok başkadır. Bundan hayatınızın hiçbir aşamasında vazgeçmeyin” dedi.

Aile şirketlerinin devamlılığı için belirli faktörler olduğunu söyleyen Ilgaz, “Hayat her zaman dengelerden ibarettir. Ne kadar iyi denge kuruyorsanız o kadar başarılısınızdır” şeklinde konuştu. Aile içinde denge kurulmasına ve varlıkların iyi yönetilmesine dikkat çeken Ilgaz iyi bir stratejinin olması gerektiğini ve aile şirketlerinin başarıyla varlıklarını sürdürebilmeleri için bir aile konseyi oluşturulmasını söyledi.

Aile şirketlerinde alınan ortak kararlar için yönetim kurulu mekanizmasının önemini dile getiren Ilgaz, “Eğer bir aile konseyiniz varsa, ortak karar alabiliyorsanız, aile anayasasıyla da çocuklarınızı yetiştirebiliyorsanız, yönetim kuruluyla da şirketinizi yönetebiliyorsanız o zaman şirketin performansı çok daha garanti altında” diye konuştu.

Babalar Kurar, Torunlar Batırır

Konferansın ikinci oturumunda konuşan Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkan vekili Özlem Alikaya işletmelerdeki bir kısım profesyonellerin patronun gözüne girmek için kendi başarılarını öne çıkardığını belirtti.  Aile şirketlerindeki temel sorunun, babaların emekle kurdukları şirketi çocukların gelecek vizyonda geliştirememesi olduğunu söyleyen Alikaya, aile içi şirketlerde iyi profesyonellerle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Etkinliğin sonunda, Ilgaz ve Alikaya’ya plaket takdim edildi.

06.10.2016 – HB-ŞB
742 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.