“Atık ve Dönüşüm” Sergisi

“Atık ve Dönüşüm” Sergisi
03.04.2023
1.377
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı yüksek lisans öğrencisi Sofiya Ahadova’nın “Modern Sanat ve sonrası sanat alanında bir ifade aracı olarak atık” isimli yüksek lisans   tez çalışması kapsamında  hazırladığı “Atık ve Dönüşüm” isimli sergisi 10 Nisan tarihinde saat 12.00’de açılıyor.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde açılacak serginin ana fikrini sanayi devrimi sonrası oluşan endüstriyel gelişimlerin yarattığı nesne çokluğu ve onların atığa dönüşmesi oluşturuyor.

Günümüz yaşamında nesnelere ulaşmak bazen bir mağaza bazen de bir internet siparişi kadar yakındır. Bu bolluğun ve kolaylığın oluşturduğu nesne çokluğu giderek artan atık miktarını da etkilemektedir. Üretim ve tüketim zincirinin uzantısı olan reklamcılık gibi araçlarla bilinçaltımıza işleyen alışveriş sevdası bu durumu gelişmesi için zemin yaratmaktadır. Modası geçtiği için kullanılmayan eşyalar veya tek kullanımlık nesneler atık oluşumu desteklemektedir. Biriken atık oluşumu çevreyi kirletmekte, doğal kaynaklara zarar vermektedir. Bu fikirlerin çerçevesinde “Atık ve Dönüşüm “isimli sergi; atıklara ilgi çekmek için atıklardan oluşturulan ya da atıkların oluşturdukları sorunlara dikkat çekmek için çalışmalardan oluşuyor.

Sergi 16 Nisan 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


1.377 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.