ATAMA: Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Naci Çağlar oldu.

12.07.2017

Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlüğü görevine Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Çağlar atandı. Enstitü müdürlüğünü 2016 yılından bu yana Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Özsert yürütüyordu.

Prof. Dr. Naci Çağlar kimdir?

1968 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da, lisans eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 1993 yılında tamamladı ve aynı yıl Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktora eğitimini 2002 yılında tamamladıktan sonra Yardımcı Doçent olarak atanan çağlar, doçentliğini 2011 yılında ve Profesörlüğünü 2016 yılında aldı. Naci Çağlar, halen Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.

Çağlar, 2003 ve 2011 yıllarında 3’er aylık süreyle İngiltere Aberdeen Üniversitesinde ve 2016 yılında 1 yıl süreyle ABD The Ohio State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Birçok araştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak çalışmış bulunan Naci Çağlar’ın ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış 60’ın üzerinde akademik makalesi bulunmaktadır. 2012-2015 yılları arasında ÖSYM Sakarya İl Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Çağlar, evli ve 4 çocuk babasıdır.

11/07/2017 – ST