Asıl CV, Öğrenciyken Edindiğiniz Kazanımlardır

26.03.2015

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ( SAÜSEM) tarafından “CV Hazırlama ve İş Başvuru Teknikleri” isimli seminer düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Doç. Dr. Uğur Soy ve Doç. Dr. Cemal İyem katıldı. Konuşmacılar tarafından öğrencilere CV hazırlama konusunda teknik bilgiler sunuldu.

Seminerde konuşan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal İyem, iş başvurusundaki imajın karşı tarafta yarattığı ilk etkinin ve dürüstlüğün işi elde etmedeki önemine değindi.  Konuşmasında kendi kariyerinden örnekler vererek teknolojiyle gelişen döneme ayak uydurmanın önemine değinen İyem, öğrencilere çalışma planlarını, ideallerine göre düzenlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Seminerin diğer konuşmacısı Doç.Dr. Uğur Soy ise iyi bir öğrencilik hayatının, zengin içerikli bir özgeçmiş demek olduğunun altını çizdi. Soy, farkında olmasalar da şu an CV’lerini hazırlamakta olduklarını öğrencilere hatırlattı.

26/03/2015 – EH