Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 28°C
Az Bulutlu

Aşçılık Programı Öğrencileri Uygulamalı Sınav Oldu

Aşçılık Programı Öğrencileri Uygulamalı Sınav Oldu
11.01.2017
294
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencilerinin dönem sonu uygulamalı final sınavları, profesyonel aşçılar eşliğinde yapıldı.

Aşçılık programı birinci sınıf öğrencilerinin dönem sonu final uygulama sınavları, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı Sakarya Profesyonel Aşçılar Derneği (SAPAD) yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, eğitici ve öğretici olarak yemek yarışması havasında gerçekleştirildi. Tüm dönemde öğrenmiş oldukları yeme-içme sanatını deneyimleme fırsatı bulan öğrenciler, uluslararası pişirme teknikleri ile hazırladıkları yemekleri deneyimli şeflerin beğenilerine sundu.

45 öğrenciden oluşan sınıfta 3 kişilik gruplar halinde çalışan öğrenciler, kırmızı ve beyaz et kategorilerinde hünerlerini sergilediler. Toplamda 16 farklı sunum ortaya koyan öğrencilerin çalışmalarını değerlendiren aşçılar Hasan Ali Karabulut, Hakan Korkmaz ve İlhami Emkin’den oluşan jüri, öğrencilerin hazırlamış oldukları sunumun reçetesine, hijyen, zaman, sunum ve lezzet üzerinden duyusal değerlendirmeler yaptı.

“Beef Wellington” sunumu ile Mümin Berke Dalgıç, Buse Naz Arıdil, Büşra Çöğürücü üçlüsü jürinin vermiş olduğu puanlar doğrultusunda 95 puanla en yüksek notu alırken, “Patlıcanlı Adıyaman Köfte” ile Soner Delen, İnci Demir, Şevval Turgut 94 puanla 2’nci sırada yer aldılar.

TAŞPAKON yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler yapılan etkinlikten dolayı çok memnun kaldıklarını ifade ederken, SAPAD Başkanı Taner Öztürk de bu tarz tüm organizasyonlarda her zaman Sakarya Üniversitesi ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

11-01-2017 / ST


294 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.