Arş. Gör. Dr. Buluş, Dijital Platformların Geleceği Hakkında Konuştu

04.04.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fikir ile Gelecek Topluluğu tarafından düzenlenen “Dijital Platformların Geleceği” isimli etkinliğe SAÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Berkay Buluş konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal medyanın günlük hayat ve sosyalleşme üzerindeki etkisi hakkında konuşan Buluş, insanların dijital platformlar üzerinden de sosyalleşebileceğini hatta bu etkinlik için burada toplanmanın bile sosyalleşmenin bir örneği olduğunu dile getirdi. Buluş, dijitalin nostalji ile çatışması ve eskiyle yeninin birbirini yok edip etmemesinden bahsederek aynı sorunun dijitalin kendi içinde ayrılan dalları hakkında da meydana geldiğini, fakat yıkarak değil birleşerek devam ettiğini söyledi. Ayrıca oluşturulan dijital benliklerin ‘insanların bizi nasıl görmesi’ üstüne kurulu olduğunu belirterek ülke olarak endüstrideki noktamızı, bir adım ileriye nasıl gitmemiz gerektiği hakkında konuştu. Buluş, bilincin birey bazına indirgenmesi gerektiğini vurgulayarak kişinin ilk olarak kendisini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Etkinliğin sonunda Buluş, gelen soruları cevapladı.