ARDEK’ten Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Tecrübe Paylaşımı Etkinliği

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 10.00’da SAÜ Kongre Merkezi Prof. Dr. Gültekin YILDIZ Salonu’nda “Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Tecrübe Paylaşımı Etkinliği” düzenlenecek.

Tecrübe paylaşımı etkinliğinin konuğu, Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat NİZAMOĞLU olacak. 2005 yılında Bilkent Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği (EEM) bölümünden lisans derecesini, 2007 yılında ise yüksek lisans derecesini Fizik Bölümü’nden alan Nizamoğlu, doktora derecesini ise Bilkent Üniversitesi EEM’de kuantum nokta (nanofosforlar) entegre ışık yayan diyotlara vurgu yaparak yeni katı hal aydınlatma teknolojilerine odaklanan çalışmalar üzerine yaptı.

Dr. Nizamoğlu, mezun olduktan hemen sonra Wellman-Bullock burisyeri olarak Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital ve Wellman Center for Photomedicine’de devam etti. Biyoloji, tıp ve mühendisliği entegre eden multidisipliner araştırma projelerinde aktif olarak yer aldı. Biyouyumlu ve biyoemilebilir optik implantlar, biyolojik tek hücre ve biyomateryal lazerler dahil olmak üzere tıp için yeni optik ve fotonik teknolojiler üzerinde çalıştı.

Dr. Nizamoğlu, Horizon Avrupa Programı’nın en büyük bireysel araştırma bursu olan Avrupa Araştırma Konseyi’nin (ERC) başlangıç hibesi (Starting Grant) ve birleştirici hibesini (Consolidator Grants) aldı. YÖK Bilim Diplomasisi Ödülü’nün kazanan ilk akademisyen olan Dr. Nizamoğlu, biyoelektronik alanında yaptığı süpervizyonlu doktora tezi, YÖK tarafından “Bilim ve Mühendislik Alanında Yılın Doktora Tezi Ödülü” seçildi. MIT Technology Review dergisinin ’35 Yaş Altı Yenilikçiler’ Yarışması ödülünü, Aziz Sancar Teşvik Ödülünü, IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, TÜBİTAK (Türkiye NRF) Teşvik Ödülü ve TUBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Genç Bilim İnsanı Üstün Başarı Ödülü’nü aldı.

Başlıca hakemli bilimsel dergilerde (90’ın üzerinde) ve konferanslarda (90’ın üzerinde) 180’den fazla araştırma makaleleri yayınladı. MRS Spring Meeting, OSA Advanced Photonics Congress ve CIMTEC International Conferences on Modern Materials and Technologies gibi prestijli toplantılarda 40’ın üzerinde davetli konuşmacı olarak yer alırken aynı zamanda dersler verip sunumlar gerçekleştirdi. Şu anda dört patent sahibidir. Güncel bilimsel araştırma alanları arasında biyoelektronik, optoelektronik ve nanoteknoloji bulunmaktadır.

ONURLAR VE ÖDÜLLER

• European Research Council (ERC) Consolidator Grant 2022
  • YÖK (Council of Higher Education of Türkiye) Science Diplomacy Award 2022
  • TÜSEB (Health Institutes of Turkey) Aziz Sancar Incentive Award 2022