Araştırma Üniversitesi Olma Hedefine Bir Adım Daha: TÜBİTAK’tan Üç Projemize Destek

Araştırma Üniversitesi Olma Hedefine Bir Adım Daha: TÜBİTAK’tan Üç Projemize Destek
31.07.2023
4.416
A+
A-

TÜBİTAK 1001 2023 Yılı 1. dönem çağrısına sunulan projelerin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hasan Meydan, Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı ve Doç. Dr. Özlem Doğu’nun 1001 kapsamında sunduğu projeler desteklenmeye hak kazandı.

“TÜBİTAK 1001 2023 Yılı 1. dönem çağrısına üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından sunulan projelerden üçü desteklenmeye hak kazandı. Başvuruda bulunan diğer üç proje ise bir sonraki dönemi beklemeden gerekli düzeltmeleri yaparak başvuru yapabilecekler.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Hasan Meydan’ın “Beceri Temelli Değer Eğitiminin İmkanı: Beceri Temelli Bir Değer Eğitimi Modeli, Programı ve Öğretmen Eğitim Modülünün Geliştirilmesi” başlıklı projesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı’nın “Özgün Mükemmel Manyetik İletken Yüzeyli Isı Emici Tasarımları ve Elektriksel Testleri” başlıklı projesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Özlem Doğu’nun “Hemşirelik Öğrencileri için Çoklu Beceri İçeren, Haptik Desteli Sanal Gerçeklik Simülasyonunun Geliştirilmesi ve Uygulanması” başlıklı projesi TÜBİTAK’tan hibe desteği alacak. Bunların dışında başvuruda bulunan diğer üç proje ise bir sonraki dönemi beklemeden gerekli düzeltmeleri yaparak başvuru yapabilecekler.

TÜBİTAK proje değerlendirme sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al, “Sakarya Üniversitesi Ailesi olarak büyük bir misyonumuz var. Şehrimize, ülkemize ve dünyaya; bilime ve bilimin ışığı altında topluma katkıda bulunmak zorundayız. Bu kapsamda Araştırma Üniversitesi olma hedefiyle çıktığımız bu yolda gerek yayınları ile gerekse projeleriyle destek veren hocalarımızı yürekten kutluyorum. Üniversitemizin var olan potansiyelini Ülkemizin hedefleriyle eşleştirerek bu başarılarımızı artıracağız. Son bir yılda yapılan çalışmalar bizim hedefe ulaşma azmimizi daha da arttırmaktadır. ” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı aynı zamanda Araştırma Dekanımız Prof. Dr. Emrah Doğan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizler Araştırma Dekanlığı olarak üniversitemizin hedeflerini gerçekleştirmek için araştırmacılarımıza yönelik desteklerde bulunuyoruz. Proje yazmak isteyen tüm araştırmacılarımıza bir yol haritası sunarak proje çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesine önemli katkılar sunuyoruz. Bu kapsamda projelerin desteklenmesi, bir yandan araştırmacılarımızı ulusal ve uluslararası düzeyde hibe programlarında destek almaya motive etmek diğer yandan daha çok araştırmacıya destek olmak için Araştırma Dekanlığımızda hummalı çalışmalar yürütülmektedir. Bu vesile ile birimimizde görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sakarya Üniversitesi Ailesi olarak aynı amaç etrafında kenetleniyoruz”

 


4.416 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.