Araştırma Görevlimiz Mustafa Caner, Azerbaycan Televizyonunda

Araştırma Görevlimiz Mustafa Caner, Azerbaycan Televizyonunda
01.06.2022
1.412
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsünden Araştırma Görevlisi Mustafa Caner, Azerbaycan Televizyonu (AZ TV) “Esas Mesele” programına konuşmacı olarak katıldı. Tarihi köklere dayanan Azerbaycan-Türkiye arasındaki iş birliğinin ele alındığı forum, 19 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Elnar Mammadli’nin moderatörlüğünü yaptığı programa, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Başkanı İlyas Demirci ve Azer Allahverenov da katıldı.

“Sivil toplum kuruluşlarına çok büyük bir görev düşüyor”

Forumda Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin çok uzun bir tarihe dayandığını söyleyen Arş. Gör. Caner, “Bizim müşahede ettiğimiz şu ki, belirli alanlara sıkışmış durumda. Enerji ve askeri alandaki iş birlikleri oldukça iyi düzeyde fakat bizim bunu artık Karabağ zaferinden sonra da artık sivil toplum alanına yani sosyal hayatlara taşımamız gerekiyor. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşlarına çok büyük bir görev düşüyor.” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarından bahsederek konuşmasına devam eden Arş. Gör. Caner, “Dünyada pek çok büyük düşünce kuruluşu var. Bu düşünce kuruluşlarının pek çok yerde temsilcilikleri, şubeleri var. Temsilciliklerinin bulundukları ülkelerde de o ülkelerin siyasetlerini yönlendirebilmek adına da faaliyetlerde bulunuyorlar.” şeklinde konuştu. Bu sivil toplum faaliyetlerinin çoğunlukla hedef ülkelerin millî çıkarlarına ters düştüğünü gözlemlediğini söyleyen Arş. Gör. Caner, “Bu anlamda ülkelerin kendi millî düşünce kuruluşlarını oluşturmaları, bu kuruluşlar vasıtasıyla kendi siyasetlerini millî çıkarları doğrultusunda hem kendilerine, kendi ülkelerinin içine hem de dış dünyaya aktarmaları, tanıtmaları, ifade etmeleri çok önemli.” diye konuştu.


1.412 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.