Arapça Şiir Okuma Yarışmasında Ödüller Verildi

Arapça Şiir Okuma Yarışmasında Ödüller Verildi
26.12.2022
661
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu (Mültekâ lugati’d-dâd) tarafından “Arapça Şiir Okuma Yarışması” düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa;  Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Prof. Dr. Bostancı, etkinliğin UNESCO tarafından 2012 yılında ilan edilen ve o tarihten beri kutlanılan 18 Aralık Dünya Arapça günü ile yakın bir tarihte gerçekleşmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi. Arapçanın dinî yönden öneminin yanı sıra dünyanın en önemli dillerinden birisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bostancı, Arapçanın mevcut istatistiklere göre Çince, İngilizce, Hintçe ve İspanyolcadan sonra dünyanın en çok konuşulan beşinci dili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, yarışmaya katılan öğrencilere ve yaptıkları faaliyetler sebebiyle Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğuna teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Ön elemelerde başarılı olan 10 öğrencinin katıldığı ve jüri üyeliklerini Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni, Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın ve Öğr. Gör. Neda Antar’ın yaptığı yarışma programı, Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğunun tanıtım videosunun gösterimi ile başladı. Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni’nin yarışmanın ayrıntıları hakkında dinleyicileri bilgilendirmesinin ardından öğrenciler performanslarını sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmelerini yaptıkları sırada ise öğrenciler tarafından hazırlanan Arapça tiyatro gösterisi sergilendi. Yarışmada Enis Kuş birinci, Yusuf Alan ikinci ve eşit puan alan Berat Kaya ile Betül Çelebi üçüncü oldu. Programın sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


661 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.