Arapça Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Arapça Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
06.05.2019
1.829
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu (Mültekâ lugati’d-dâd) katkılarıyla “Arapça Şiir Okuma Yarışması” düzenlendi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen yarışma etkinliğine Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Hamza Ermiş etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Ön elemelerde başarılı olan 9 öğrencinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Öğr. Gör. Sihan Mohammed, Öğr. Gör. Hülya Afacan ve Öğr. Gör. Neda Antar yaptı.

İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında öğrenciler kendi seçtikleri şiirlerini seslendirdi ve Arapça hazırlık sınıfının hazırladığı ‘Arapça haber bülteni’ sunumu yapıldı. İkinci etap olan final etabında ise yarışmacılar jüri tarafından belirlenen bir kasidenin bölümlerini seslendirdiler. Jüri üyelerinin, performansları değerlendirdiği sırada ise İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Yasir Sağıroğlu tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Değerlendirmeler sonucunda yarışmacılardan Musab Tiryaki birinci, Mehmet Şekerhan ikinci, Burcu Tunç ise üçüncü oldu.

Etkinlik, dereceye girenlere ve diğer yarışmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

06/05/2019- Melek Tepeli


1.829 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.