Arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma

Arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma
14.03.2023
1.370
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mostafa Bouanani tarafından “Arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları ve fakülte hocaları katıldı. Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferans, fakültenin YouTube kanalından da çevrimiçi olarak yayınlandı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerinin başında yaşanan deprem afetinde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Arapça öğretimine büyük önem verdiklerini, bu konuda yeni gelişmeleri takip ettiklerini ve uzun yıllara dayalı öğretim tecrübesine dayanarak olarak Sir’acu’l-‘Arabiyye adıyla bir Arapça öğretim seti hazırladıklarını vurgulayan Prof. Bostancı, konferansta ele alınacak konunun son derece yararlı olacağını belirtti. Dekan Bostancı, Erasmus + Ders Verme Hareketliliği kapsamında Fakültelerinde bulunan Prof. Dr. Mostafa Bouanani’ye teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Konferansın sunuculuğunu yapan Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin Prof. Dr. Mostafa Bouanani’nin özgeçmişini aktarmasından sonra konferans başladı. Prof. Dr. Mostafa Bouanani sözlerine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya teşekkür ederek ve depremle ilgili taziyelerini bildirerek başladı. Sunumunu Arapça olarak gerçekleştiren Prof. Dr. Bouanani, sunumunda anlatacaklarının genel çerçevesini çizerek sözlerini sürdürdü. Ana dilin öğreniminden ikinci bir dil öğrenimine kadar pek çok konuyu ele alan Prof. Dr. Bouanani, modern bilişsel yöntemlerin Arapça öğretiminde nasıl kullanılabileceği hususunda ilgi çekici noktalara temas etti ve bu konuda Fas, Mısır gibi ülkelerde yapılan uygulamalar üzerinde durdu. Konferans, dinleyiciler tarafından sorulan soruların cevaplandırılmasının ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından Prof. Dr. Mostafa Bouanani’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

Erasmus + Ders Verme Hareketliliği kapsamında İlahiyat Fakültesinde bulunan Prof. Dr. Mostafa Bouanani ayrıca araştırma görevlilerine ve lisansüstü öğrencilerine yönelik bir seminer de verdi. “Sosyal Bilimlerde Araştırma Teknikleri ve Bilgi Üretimi” konulu seminer Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda çevrimiçi katılıma da açık olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bouanani, seminerinde “bilginin üretilmesi”, “bilginin aktarılması”, “bilginin yayılması” şeklinde üç temel konu üzerinde durdu. Konuşmasının başında bilimsel bir araştırmada hangi unsurların bulunması gerektiği hakkında bilgi veren Prof. Bouanani, ayrıca bilimsel araştırmanın amaçları, sabiteleri ve metodolojisi gibi konularda dinleyicileri bilgilendirdi ve sorulan soruları cevaplandırdı.

Ziyareti kapsamında bazı çevrimiçi lisansüstü derslere katılan ve Fakülte hocaları ile ortak akademik çalışmalar hususunda görüşmeler gerçekleştiren Prof. Dr. Mostafa Bouanani, beş gün süren ziyaretinin ardından ülkesine dönmek üzere Sakarya Üniversitesinden ayrıldı.


1.370 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.