Arapça Kitap Fuarı Gezisi

16.11.2015

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye Yazarlar Birliği Merkezi’nde açılan Arapça Kitap Fuarı’na bir gezi düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Kulübü (Multekâ lugati’d-dât) tarafından İstanbul Sultanahmet’te bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Merkezi’ndeki Arapça Kitap Fuarı’na bir gezi düzenlendi.

Gezi öncesi katılımcılara, İlahiyat Fakültesi Bahçesi’nde geleneksel Arap yiyecekleri ikram edildi. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Arapça Kitap Fuarı’na SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilere SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları Okt. Nisreen Oqlah ve Okt. Abdülmelik Yangın eşlik etti.

Arapça Dil Kulubü (Multekâ lugati’d-dât), Arapça destek kursları, Arapça film izletileri, Arapça bahçe sohbetleri, Arapça Konferanslar vb. pek çok etkinlikle İlahiyat fakültesini öğrencilerinin Arapça öğrenimine önemli katkılar sağlamaktadır.

16.11.2015 – SA