Aktif Yaşlanmaya Dikkat Çektiler

26.10.2016

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Aktif Yaşlanma Farkındalığını Arttırma” etkinliği çerçevesinde Sağlık Bakım Bölümü, Yaşlı Bakım Programı öğrencileri tarafından Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeteryası, Personel Yemekhanesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Adapazarı Kent Meydanı’nda stantlar kuruldu.

Etkinlik çerçevesinde yapılan bilgilendirmelerde yaşlıların günlük yaşamlarında sosyal, ekonomik ve kültürel aktivitelere katılımlarının öneminin altı çizilerek, Aktif yaşlanma sürecinin istenilen yönde olabilmesinin toplumdaki ekonomik, çevresel, bireysel, davranışsal ve sosyal koşullar ile doğrudan ilgili olduğu anlatıldı.

Yaşlılık döneminde aktif olarak hayatın içinde olabilmenin, yaşlılık öncesinden başlayarak devam ettirilecek yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel egzersiz, sigaradan uzak bir yaşam, boş zamanları üretken bir biçimde değerlendirebilmek, yeterli ve düzenli uyuyabilmek, kazalardan korunabilmek gibi bir takım temel yaklaşımlarla mümkün olabileceği konusunda toplumun çeşitli kesimlerine farkındalık kazandırma çalışması gerçekleştirildi.

26.10.2016 – YC