Akit (14.01.2013): Elektrik Tasarruf Cihazları İşe Yaramıyor

14.01.2013

Elektrik tasarruf cihazları işe yaramıyor.Yüzde 25 e kadar tasarruf sağladığı vaadiyle 20 ila 500 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ev tipi elektrik tasarruf cihazlannın faturaları düşürmediği belirtiliyor. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, evlerdeki sayaçların ” monofaz ” tipi olduğunu ve aktif tüketimi ölçtüğünü belirterek, tasarruf sağladığı belirtilen cihazların ise reaktif tüketimi düşürdüğünü, reaktif tüketimin faturalandırılmadığını anlattı. ” Tasarruf yaptığı iddia edilen cihazların faturada herhangi bir indirime gitmesi, faturanın meblağını azaltması gibi bir durum söz konusu değil ” diyen Doç. Yavuz, ” Bu cihazların insanlara böyle anlatılması tam anlamıyla dolandırıcılık ve sahtekarlık anlamına geliyor ” diye konuştu.

Akit – 14.01.2013