Akademik Oryantasyon Eğitimi’nin İkinci Günü Tamamlandı

26.05.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Akademik Oryantasyon Eğitimi’nin ikinci günü tamamlandı.

Eğitimin ilk oturumunda SAÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kullanıcı Hizmetleri Şube Müdürü Şeyma Akın bir sunum yaptı. Akın, sunumunda kütüphane hizmetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitimin ikinci oturumu Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda görev yapan Öğr. Gör. Mehmet Ali Yar’ın sunumu ile başladı. Öğr. Gör. Yar, Kütüphane hizmetleri ve bilgi kaynakları hakkında detaylı bilginin olduğu kütüphane web sayfasının tanıtımını yaparak, kullanıcılar için hizmete sunulan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarının, ulusal ve uluslararası toplu katalogların, açık erişim veri tabanlarının kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.

Eğitimin son oturumunda Şeyma Akın  Mendeley programını uygulamaları olarak tanıttı.

Eğitim soru-cevap kısmının ardından sona erdi.