Akademik Kurul Toplantıları Yapıldı

Akademik Kurul Toplantıları Yapıldı
11.09.2015
665
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim, İlahiyat, Tıp, Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantıları, 9-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Hendek Eğitim Fakültesi'nde, İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda, Tıp, Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji Fakülteleri ile Sağlık Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantıları ise Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantılara SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, bölüm başkanları ile akademisyenler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıların açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasına son günlerde meydana gelen terör saldırılarını kınayarak başladı. Ülkemizin herkesi etkileyen zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Çözüm süreci devam ederken seçimlerden önce güvenlik yasaları çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızı Salı günü rektörlerle yaptığı toplantıda, çok kararlı ve ne yapacağını bilir bir atmosferde gördüm. Artık eskisi gibi bir ülke değiliz. Böyle bir ülke kararlı olduğunda bunlarla başa çıkabilir diye düşünüyorum. Türkiye inşallah bu sorununu çözerek yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Akademik kurul toplantılarının yapılanlara göz atılması ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması amacıyla yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Fakültelerimizin ve yüksekokullarımızın, üniversitemizin misyonu olan değerlerine bağlı gençlik yetiştirme konusunda yaptıkları katkıyı takdir ediyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde 84 program bulunduğunu belirten Elmas, Mühendislik ve Bilişim fakültelerinin akredite olduğunu, Fen Edebiyat, Teknoloji ve Eğitim fakültelerinin akreditasyona başvurduğunu, Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu’nun ise başvuruya hazırlandığını söyledi.  Amaçlarının tüm programların yurtiçi ve yurtdışı akreditasyon birimlerinden akredite olmasını sağlamak olduğunun altını çizen Elmas, ”Bunu sağlamak için hedeflerimiz ve misyonumuz etrafında, kurduğumuz model ile birlikte, öğrencileri, kulüpleri, mezunları ve akademisyenleri bir araya getirdik. Projeleri, altyapıyı, öğrenme ortamlarını geliştirdik ve bunların yönetimini kolaylaştıracak çalışmalar yaptık. Üniversite olarak kurduğumuz modelle bunu ispat etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konuda önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Elmas, Avrupa Kalite Ödülü’nde finalist olduklarını, kalite konusunun ise bu göstergelerin yönetimini ve dünyayla uyumunu gösterdiğini söyledi. Elmas, “Alabileceğimiz tahmin ettiğimiz en üst ödülü aldık. Bir kamu kuruluşunun ilk başvurusunda böyle bir ödülü alabilmesinin önemli olduğunu söylüyorlar. Bu konuda üniversitemiz çok konuşulur olmaya başladı” şeklinde konuştu.

11/09/2015 – ST
665 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.