Akademik Genel Kurul

Akademik Genel Kurul
23.05.2013
589
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Akademik Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Akademik Genel Kurulu Toplantısı, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye ve dünyadaki yerinin ve gelecekte yapılacak atılımların nasıl olabileceğinin konuşulduğu toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Model Olacak Ders Sistemi

Eğitim konusunda Avrupa’daki kaliteyi büyük ölçüde yakaladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Türkiye’ye model olabilecek bir ders sistemi üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizin tüm öğrencileri seçmeli olarak herhangi bir bölümde istediği dersi alabilmeli. Öğrenmek istediği konular hakkında, öğrencilerimizi destekleyici tavırlar içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Yabancı Öğrenci Sayısı 4000 Olacak

Rektör Prof. Dr. Elmas, İki yıl öncesinde Yurtdışı değişim programlarıyla Sakarya Üniversitesi’nde bulunan öğrenci sayısının sadece 250 kişiyle sınırlı kaldığını fakat geçen süre içerisinde aktif olarak 1000 öğrencinin değişim programlarıyla Üniversite bölümlerinde eğitim gördüğünü söyledi. Öğrenci değişiminde hedefledikleri sayının 4000 olduğunu dile getiren Rektör Elmas, “Öğrenci değişimleri kültürel kaynaşmayı da beraberinde getirir. Ne kadar çok iç içe olursak o kadar hızlı ve güçlü olarak büyür, gelişiriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, öğretim üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

23/05/2013 – CP
589 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.