“Ahlaki Görecelilik Bağlamında İbnü’l-Arabi” Konulu Seminer Düzenlendi

15.04.2022

Sakarya Üniversitesi(SAÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Ceran tarafından “Ahlaki Görecelilik Bağlamında İbnü’l-Arabi” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Çevrimiçi düzenlenen programa Sakarya Üniversitesi’nden ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Dr. Öğretim Üyesi Ömer Ceran, yaptığı sunumda ahlaki göreceliliğin temelini, kökenlerini ve örneklerini ortaya koyduktan sonra bunun İslam’da karşılığının olup olmadığını değerlendirdi. İslam ve göreceliliğin bir uyum içerisinde olduğunu temellendirip İbnü’l-Arabi düşüncesindeki göreceliliği anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi Ömer Ceran ,İbnü’l-Arabi düşüncesindeki göreceliliğin herhangi bir şekilde kötünün iyi sayılmasına yol açmadığı zira ilahi düzende her şeyin iyi olduğu ve her şeyin bu plana uygun hareket ettiği fikrini ortaya koydu.

Seminer, soru-cevap faslının ardından sona erdi.