Mevzi Sağanak

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Elmas’a Ziyaret

24.03.2016

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini kabul etti.

Okul Müdürü Kadir Gezer ve Müdür Yardımcısı Ayhan Yağız’ın rehberliğinde kampüsü gezen öğrenciler, bu kapsamda Rektör Elmas’ı da ziyaret etti. Öğrencileri Senato salonunda kabul eden Elmas, İmam Hatip okullarında geçmişte büyük sorunlar yaşandığını, ancak şu anda bu sorunların büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Türkiye’nin geleceğinin gençler olduğunu ve bu gençlerin ülkenin omurgasını oluşturduğunu ifade eden Elmas, öğrencilere öncelikle bulundukları mesleğin en iyisi olmaları tavsiyesinde bulundu.

Üniversite olarak İmam Hatiplerdeki eğitim öğretimin daha iyi olmasını desteklediklerini anlatan Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak üniversitede mantalite değişikliği yaptık. Üniversitemizde kütüphane, kongre merkezi ve cami 24 saat açık. Buralarda öğrencilere yönelik her türlü faaliyeti destekliyoruz. İmkânlarımızı seferber ediyoruz. Türkiye’nin en özgür üniversitesini oluşturduğumuzu düşünüyorum. Her görüşe açığız” ifadelerini kullandı. Elmas, gelen sorular üzerine, İlahiyat Fakültesi’nin Esentepe Kampüsü’ndeki inşaatı devam eden binasının tamamlanmak üzere olduğunu ve kısa sürede bitirileceğini sözlerine ekledi.

24-03-2016 / ST