ABD Üniversitelerinden Ziyaret

ABD Üniversitelerinden Ziyaret
19.06.2012
659
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri Florida Bölgesi üniversitelerinden bir grup Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti.

Aralarında Florida eyaletinin Jacksonville şehrinde yer alan Edward Waters College Rektörü Nat Glover, Jacksonville Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Steve Baker, Kuzey Florida Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Afesa Adams, Prof. Dr. Davina Jones, David Jones, Doris Glover ile Türk Dostluk ve Kültür Merkezi Başkanı Bayram Demirbuga ve Yıldırım Sivar’ın bulunduğu heyeti Rektör Elmas makamında kabul etti.

Rektör Elmas, misafirlere Sakarya Üniversitesi’ni ve öğretim sistemini tanıtan bir sunum yaptı. Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversitelere pek çok konuda öncülük yaptığı  Bologna Süreci ve kalite süreçlerine değinilen sunumda Amerikan ve Türkiye yüksek öğretim sistemleri de karşılaştırıldı.

Sunumu ilgiyle izleyen heyet, Rektör Elmas’ı Florida’ya davet ederken Sakarya Üniversitesi ile öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları konularında işbirliği protokolleri imzalamak isteklerini dile getirdiler.

Samimi ve bilimsel bir havada geçen toplantıdan sonra Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ziyaretçilere hediyelerini takdim etti. Heyet daha sonra Öğr. Gör. Mustafa Genç nezaretinde Esentepe Kampüsü’nü ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ni gezdi.

19/06/2012 – Haber Merkezi


659 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.