Abbas Güçlü Sakarya Üniversitesi’ni Yazdı

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, 19 Mayıs tarihli köşe yazısında Sakarya Üniversitesi’ni yazdı.

Abbas Güçlü Sakarya Üniversitesi’ni Yazdı
23.05.2017
1.194
A+
A-

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, 19 Mayıs tarihli köşe yazısında Sakarya Üniversitesi’ni yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret eden Güçlü, izlenimlerini “19 Mayıs, 5 Kent, 5 Üniversite, 5 Rektör, Gençler” başlıklı yazısında değerlendirdi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın üniversiteye farklı vizyonlar kazandırmanın peşinde olduğunu kaydeden Güçlü yazısında şu ifadelere yer verdi:

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Hoca, ikinci dönemin sonlarına yaklaşıyor ve üniversiteye farklı vizyonlar kazandırmanın peşinde. Avrupa Kalite Ödülü yetmemiş ki 100 bini aşkın öğrencisiyle çıtayı daha yukarılara çıkarma ve yapılamayanları, yapmanın arifesinde. Coşkulu, heyecanlı, dinamik ve sıfır egosu var!”

Güçlü, 21 Mayıs tarihli “Üniversite, bilim ve üretim!” yazısında da YÖK’ün tematik üniversite modelini değerlendirdi. YÖK’ün bölgesel kalkınmaya öncü olacak lokomotif üniversitelerden sonra, şimdi de bilim, teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge’ye yoğunlaşacak 10 araştırma üniversitesi belirleyeceğini anımsatan Güçlü, Sakarya Üniversitesi’nin Araştırma Üniversiteleri Programı’na aday gösterilen üniversiteler konusunda Sakarya Üniversitesi’nin de bulunması gerektiğini ifade etti.

Abbas Güçlü 23 Mayıs tarihli ‘ODTÜ mü, Boğaziçi mi?” başlık yazısında da Twitter’da yaptığı Türkiye’nin en üniversitesi anketini ele aldı. Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alabileceğine dikkat çeken Güçlü şunları yazdı:

“Twitter’da “Türkiye’nin en iyi üniversitesi, sizce hangisi?” diye bir anket yaptık.

En fazla 4 seçenek olduğu için Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi (İÜ), İTÜ ve ODTÜ’yü sıraladık.

Boğaziçi en popüler olanı, ODTÜ en üretkeni, İstanbul Üniversitesi en köklüsü, üstelik iki mezunu Nobel’li, İTÜ ise kendi kulvarında en fazla iz bırakanı…

Bilkent de olabilirdi, Sakarya da. Çünkü biri dünyaya en fazla açılan, diğeri de Avrupa kalite ödüllü.”

Abbas Güçlü’nün yazılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

19 Mayıs, 5 kent, 5 üniversite, 5 rektör, gençler ve Turkcell! (19 Mayıs 2017)

Üniversite, bilim ve üretim! (20/05/2017)

ODTÜ mü, Boğaziçi mi? (23/05/2017)

 

 
1.194 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.