60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
28.03.2024
508
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 60. Kütüphane Haftası kapsamında Sakarya Maya Okulları’nı ağırlayarak kütüphane kullanımı ve kitapların önemi konusunda bilgilendirici bir etkinlik düzenledi.

Kütüphanelerin nasıl kullanılacağı ve kitapların önemi üzerine bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte, Sakarya Maya Okulları’ndan gelen ana sınıfı öğrencileri, kütüphane ortamıyla tanışma fırsatı buldu. Etkinlik boyunca öğrencilere, kitapların nasıl araştırma ve öğrenme süreçlerinde yardımcı olduğu, bilgiye ulaşmanın ve bilgiye erişmenin önemi üzerine pratik bilgiler verildi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, öğrenciler kütüphane alanında kitapları keşfetme fırsatı bulurken, kütüphane görevlileri de onlara kitap seçimi konusunda rehberlik etti. Öğrencilerin meraklı bakışları arasında, kütüphane ortamının sakin ve huzurlu atmosferiyle tanışan minikler, kitapların dünyasına bir adım daha yaklaştılar.

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokumantasyon Daire Başkanlığı, bu tür etkinliklerin genç nesillerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeye ve bilgiye erişimlerini desteklemeye yönelik önemli adımlar olduğunu belirtirken, kütüphane haftası etkinliklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Kütüphane Haftası etkinliği, öğrencilerin kütüphane kullanımı konusunda farkındalık oluşturmanın yanı sıra, okuma alışkanlıklarının gelişmesine ve bilgiye erişimlerinin kolaylaştırılmasına katkı sağlayarak, eğitimde kaliteli bir adım olarak öne çıktı.

Fotoğraf : Gizem Gökçe Arslan – Aybike Tekeli


508 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.