6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali Başlıyor

6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali Başlıyor
19.10.2020
20.841
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlediği “6. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali” 20 Ekim’de başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen festivalin açılış töreni, 20 Ekim Salı günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde saat 14:00’de yapılacak. Törenin devamında “Türk Sinemasının En Çok Beğenilen 25 Filmi” adlı afiş sergisinin de açılışı yapılacak.

Ödül töreni 22 Ekim’de

Üç gün boyunca film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler, film yönetmenlerinin ve senaristlerin sunacağı belgesel, senaryo atölyeleriyle sinemaseverleri zengin bir içeriğin beklediği festival, kentle bütünleşmeye de katkı sağlayacak. Tüm Sakaryalılara açık olacak festival, Millet Bahçesinde 22 Ekim Perşembe akşamı saat 19:00’da düzenlenecek olan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da katılmasının beklendiği “Final Gecesi ve Ödül Töreni” ile sona erecek.

Sakarya Sinema ile buluşacak

Sinemaya gönül vermiş üniversite öğrencilerini desteklemeyi amaçlayan festivalde ‘kurmaca’ ve ‘belgesel’ dalında kısa filmler yarışacak. Şemsi İnkaya, Selda Alkor, Tamer Levent, Murat Tavlı ve Muhammed Emre Kaya gibi birçok ünlü ismin de katılacağı festival kapsamında sanatçılara Türk sinemasına verdikleri katkılardan dolayı çeşitli ödüller verilecek.

Sosyal medyadan canlı yayında izlenebilecek

Pandemi nedeniyle etkinliklerin sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlandığı festivalin açılışı, ödül töreni ve festivalde yer alan söyleşiler, SAÜ İletişim Fakültesinin “@sauiletisim” Twitter ve “SAU Iletisim” YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.

19-10-2020 / ST


20.841 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.