4. İnşaat Mühendisleri Gelişim Etkinlikleri

4. İnşaat Mühendisleri Gelişim Etkinlikleri
28.02.2019
4.594
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından “4. İnşaat Mühendisleri Gelişim Etkinlikleri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 27-28 Şubat tarihlerinde düzenlenen etkinliğin ilk günü iki oturumda gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar, konunun iki gün boyunca sektörde tanınmış isimlerin katılacağı oturumlarda tartışılacağını söyledi.

Kalyon İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Kenan Avis, ilk oturumda söz aldı. İnşaat mühendisliğinin çalışma alanları, kamu ihale istatistikleri, Türkiye’deki ve dünyadaki belli başlı inşaat firmaları ve şantiyelerin organizasyon şeması gibi konularda öğrencileri bilgilendiren Avis, şantiyelerde ve ofislerde çalışan inşaat mühendislerinin hangi pozisyonlarda çalışmasının istendiği ve bu mühendislerin bilmesi gerekenler konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

İnşaat mühendisinin bilmesi gerekenler

İnşaat mühendisi adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Avis, “İş güvenliği prosedürlerini bilmelisiniz. İnşaat mühendisleri ve inşaat malzemeleri hakkında ön bilgi sahibi olmalısınız. İnşaat yönetiminde kullanılan programları öğrenmelisiniz. Kamu ihale süreçleri hakkında ön bilgi sahibi olmalısınız. Metraj çıkarmayı, kabaca birim oranlarını, adamsaat çalışma saatlerini, kabaca şantiye imalat süreçlerini ve beton üretiminin analizini bilmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ikinci günü de tanıtım ile workshop etkinlikleri ve çeşitli konferanslar ile devam etti. Etkinliğin sonunda topluluk tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

27/02/2019- Hatice Başer


4.594 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.