3+1 Eğitim Modeli ISVET2017’de Anlatıldı

3+1 Eğitim Modeli ISVET2017’de Anlatıldı
13.10.2017
742
A+
A-

Birincisi geçen yıl Hitit Üniversitesi Hitit Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET)’nun ikincisi Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Ankara’da başladı.

Uluslararası ve ulusal pek çok katılımcının iştirak ettiği ve ana teması Mesleki Eğitim olan sempozyumda Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK (Meslek Yüksekokulları) Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık davetli konuşmacı olarak, üniversitemizden pek çok öğretim elemanı da katılımcı olarak yer alıyor.

3+1 Eğitim Modeli İş Dünyası, Akademisyenler ve Öğrenciler Arasında Olumlu Bir Sinerji Oluşturdu

Açılış panelinin “Mesleki Eğitimde Modeller” başlığıyla gerçekleştiği bölümde Sakarya Üniversitesi 3+1 Eğitim Modeli hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, modelin pek çok üniversite tarafından uygulanmaya başladığını belirtti. Model sayesinde öğrencilerin günümüz teknolojisine uygun biçimde yetiştirildiğini ve onlara daha mezun olmadan iş tecrübesi sağlandığını belirten Sarıbıyık, 3+1 Eğitim Modeli’nin iş dünyası, üniversite ve öğrenciler arasında olumlu bir sinerji oluşturduğunu vurguladı. 3+1 Eğitim Modeli’nin Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları’nın tüm programlarında altı yıldır başarıyla yürütüldüğünü belirten Sarıbıyık, her geçen gün yeni kazanımlar ortaya çıktığını ve bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Sarıbıyık konuşmasında, Model’in uygulama biçimi, yönetimi, katkıları ve çıktıları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

3+1 Eğitim Modeli’nin Başarısı Önemli Bir Farkındalık Oluşturdu

Sempozyum katılımcıları arasında yer alan Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nermin Akyel, sempozyumun Mesleki Eğitim alanında katkı sağlayacak güzel bir organizasyon olduğunu belirtti. Sempozyumda farklı modeller hakkında da bilgiler paylaşıldığını aktaran Akyel, 3+1 Eğitim Modeli’nin uygulamadaki başarısıyla, sağladığı katkılarla ve yayılımı ile önemli bir farkındalık oluşturduğunu söyledi. Tüm paydaşlarca memnuniyet ve takdirle karşılanan Sakarya Üniversitesi 3+1 Eğitim Modeli’nin, sempozyum katılımcılarından da tam not aldığını ifade eden Akyel, sempozyum süresince model hakkındaki bilgi paylaşımlarının devam ettiğini belirtti.

13-10-2017 / GE


742 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.